Clicky

 Post-Kogeko plaatst order voor 42 MAN vrachtwagens

Post-Kogeko plaatst order voor 42 MAN vrachtwagens
17-05-2017 10:06 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

MAASDIJK - Transportonderneming Post-Kogeko uit Maasdijk is bezig met een forse verduurzaming van de vloot. Bij Van Leeuwen vrachtwagenservice werd een order geplaatst voor maar liefst 42 MAN TGX gestuurde voorloopas trekkers. De vrachtwagens worden afgeleverd door MAN dealer Van Leeuwen vrachtwagenservice in Maasdijk.

Het totale wagenpark van Post-Kogeko omvat 180 voertuigen. De order voor 42 nieuwe MAN trekkers betekent dan ook een behoorlijke verjonging van de vloot.

"Wij kozen voor MAN na een uitvoerige verkenning van de markt. Twee MAN vrachtwagens rijden al sinds vorig jaar in onze vloot en in de praktijk bewijzen die voertuigen dagelijks dat ze het uitstekend doen. Daarbij komt de goede relatie met dealer Van Leeuwen vrachtwagenservice en onze ervaring met het merk MAN. Ooit begon het bedrijf met MAN vrachtwagens, en alles bij elkaar leidde dat tot deze order", aldus Marcus Post.

Verenigd Koninkrijk

De order omvat voertuigen voor zowel nationaal als internationaal transport. Post-Kogeko distribueert geconditioneerde levensmiddelen in met name de Benelux en het Verenigd Koninkrijk (onder meer in samenwerking met DailyFresh Logistics). Tevens is zij sterk op het gebied van zeecontainervervoer van, naar en binnen de Rotterdamse havens. Twaalf van de nieuwe MAN vrachtwagens zijn speciaal bestemd voor het vervoer naar het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn TGX 26.420 trekkers met de ruime XXL cabine en een stand airco. Deze voorloopas trekkers zijn voorzien van extra brandstoftanks waardoor de totale voorraad 820 liter dieselolie bedraagt.

Achteraslast

De overige dertig TGX 26.420 trekkers zijn bestemd voor het regionaal, Benelux en zeecontainervervoer. Twintig van deze vrachtwagens zijn uitgerust met een XLX cabine en tien met een XXL cabine. Op deze vrachtwagens zijn extra brandstoftanks aangebracht waardoor er 660 liter aan boord is. Hiervoor zijn de accu’s achter de cabine ondergebracht.

Alle nieuwe trekkers zijn uitgerust met een sturende en hefbare voorloopas. Door de keuze voor een voorloopas trekker is de kans op een overbelaste achteras nihil, een belangrijk issue in het zwarte distributie- en containertransport. Verder zijn de vrachtwagens voorzien van de D26 krachtbron in Euro6c uitvoering met een vermogen van 420 pk. Het maximale koppel bedraagt 2100 Nm én is al bij 930 toeren beschikbaar.

Contract

De nieuwe MAN vrachtwagens worden op basis van een MAN Servicecontract onderhouden door Van Leeuwen vrachtwagenservice in de werkplaatsen Maasdijk, Ridderkerk en Waddinxveen. De vrachtwagens zijn voorzien van MAN TeleMatics waardoor monitoring van de voertuigen op afstand eenvoudig is. De levering van de 42 vrachtwagens is inmiddels begonnen en de komende weken worden de nieuwe vrachtwagens afgeleverd in Maasdijk.

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats