Transport Online - 'Groeiplan Air France niet ten koste van KLM'

'Groeiplan Air France niet ten koste van KLM'

'Groeiplan Air France niet ten koste van KLM'
16-05-2017 19:51 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM blijft bij zijn voornemen om nog dit najaar te beginnen met een nieuwe, goedkopere dochtermaatschappij in Frankrijk. Dat plan zal niet ten koste gaan van de groeiplannen van KLM, benadrukte hij dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van de luchtvaartgroep.

De goedkopere zustermaatschappij moet Air France helpen marktaandeel terug te winnen op routes waar de concurrentie van prijsvechters en rivalen uit het Midden-Oosten het zwaarst is. Het wordt geen prijsvechter, maar door de inzet van goedkoper cabinepersoneel kunnen tickets wel tegen scherpere prijzen worden aangeboden.

De eerste vluchten dit najaar zullen nog beperkt blijven tot Europa. Vanaf volgend jaar zomer staan ook vluchten naar verdere bestemmingen op de planning. Het personeel van Air France is tot dusver erg sceptisch over het project, dat de codenaam Boost draagt. Het is nog maar de vraag of het bedrijf de steun krijgt van de piloten, die het plan kunnen maken of breken.

De vliegers van Air France blijven zich beklagen dat de groei binnen de groep de laatste jaren, tegen eerdere afspraken in, onevenwichtig is verdeeld. Dankzij kostenbesparingen hebben KLM en Transavia de ruimte om hun vloot, vluchtaanbod en routenetwerk gestaag uit te breiden. Air France maakt op zijn best pas op de plaats. Maar in dat laatste moet het Boost-project nu juist verandering brengen, benadrukte Janaillac dinsdag opnieuw.

Bij de aandeelhoudersvergadering nam voormalig KLM-topman Peter Hartman afscheid. Hij was sinds hij het stokje in 2013 overdroeg aan Camiel Eurlings niet-uitvoerend bestuurder bij Air France-KLM. Zijn plek in de raad van bestuur is overgenomen door Leni Boeren, die gewerkt heeft voor onder meer Rabobank, Robeco en Euronext.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions