Clicky


Ravage na plofkraak op geldautomaat in Lemmer

Ravage na plofkraak op geldautomaat in Lemmer
16-05-2017 10:20 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LEMMER - De politie onderzoekt een plofkraak van een geldautomaat bij een supermarkt aan de Verlaet in Lemmer. Door de kraak ontstond veel schade aan de gevel van de supermarkt, meldt de politie.

Het is nog onduidelijk of er wat buit is gemaakt. Ondanks een zoekactie is nog niemand aangehouden.

Dinsdagochtend iets na vier uur kwam bij de Meldkamer Noord-Nederland een melding binnen dat bij een geldautomaat in Lemmer mogelijk een plofkraak was gepleegd. Direct werd gestart met een zoekactie naar de dader(s).  Niet alleen in Lemmer, maar ook ver daarbuiten.

Toen de eerste agenten arriveerden op het Verlaet troffen ze een grote ravage aan. Omdat bij de plofkraak mogelijk explosieven waren gebruikt, werd de hulp ingeroepen van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie. Na onderzoek werd door hen om 07.30 uur het gebied veilig verklaard. Vervolgens werd gestart met forensisch onderzoek.  Het gebied rondom de geldautomaat blijft een groot deel van de ochtend afgesloten voor het publiek.

De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de dader(s) van deze plofkraak. Ook is gestart met een buurtonderzoek.