Clicky


 


Bulgaarse vrachtwagenchauffeur vlucht voor politie en rijdt op velgen verder

Bulgaarse vrachtwagenchauffeur vlucht voor politie en rijdt op velgen verder
15-05-2017 17:14 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KEULEN - Zaterdagavond heeft de politie een vrachtwagen achtervolgt van Diez naar Keulen over de Duitse A3. Pas na 100 kilometer kon de bestuurder worden gestopt.

Getuigen hadden de vrachtwagenchauffeur slingerend over de A3 zien rijden. Hierop besloot de politie de vrachtwagen te stoppen en de vrachtwagen en zijn chauffeur aan een controle te onderwerpen. Echter negeerde de 53-jarige Bulgaar elk stopteken en vervolgde zijn weg. Volgens de politie zelfs met hoge snelheid.

Zelfs een politiehelikopter werd ingezet maar de chauffeur bleef doorrijden.

Pas toen de politie een barricade opwierp door scherpe pinnen op de weg te werpen begon de Bulgaar snelheid te minderen. De banden van de vrachtwagen raakten lek maar dit weerhield de chauffeur er niet van om toch 'gewoon' door te rijden al was het enkel op velgen. Het rijden op velgen veroorzaakte behoorlijke vonken, laat de politie weten.

Net voor 22:00 uur zaterdagavond kon de man eindelijk worden aangehouden maar ook dit verliep niet zonder slag of stoot. De Bulgaar verzette zich fel en verwondde een politieagent die lichtgewond raakte.

De chauffeur is aangehouden en vastgezet. Waarom de chauffeur vluchtte is op dit moment niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions