Clicky


DAF XF prima match voor flexibele binnenlader

DAF XF prima match voor flexibele binnenlader
15-05-2017 13:44 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ZALTBOMMEL - SMD Groep in Zaltbommel loopt graag voorop in transport van Prefab betonnen elementen. Het blijkt uit de bijzondere combinatie van een DAF XF 440FTG Space Cab met Faymonville prefaMAX binnenlader. Deze kan tot wel vier meter uitschuiven, een unicum binnen Nederland. SMD ziet de DAF als een prima match voor deze bijzondere opleggers. De XF is geleverd door Van Hooft bedrijfswagen b.v.

Directeur Niels Sterk is zeer tevreden. "Uiteindelijk willen we onze hele vloot vervangen en uitbreiden met deze XXL-combinaties met de DAF XF als trekker voor deze binnenladeroplegger van Hertoghs Carrosserieën. We hebben nu vier van deze uitschuifbare combinaties binnen onze vloot.

Dankzij de uitschuifbare binnenladers zijn we in staat hoge maar ook lange betonelementen tot meer dan 10 meter te vervoeren. Bovendien hebben we door deze uitschuifbare binnenladers een veel gunstigere gewichtsverdeling. Hierdoor kunnen we het laadvermogen maximaal benutten zonder aslastoverschrijding. We kunnen nu alles binnen de afmetingen 1,50m x 4,50m x 13,50m (90m3) vervoeren."

Bouwstoffen en prefab-elementen

SMD Groep werd ruim zestig jaar geleden door Daan Sterk opgericht als bouwbedrijf. Zo’n dertig jaar geleden specialiseerde SMD Groep zich als één van de eerste bedrijven in Nederland in het binnenladertransport. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en heeft het bedrijf een goede naam opgebouwd in binnen- en buitenland. Niels: ‘We houden van innovatie, zoals nu weer blijkt met de ingebruikname van de unieke binnenladers. We gebruiken ze onder meer voor vervoer van prefab-elementen van de fabriek naar bestemmingen in met name België, Frankrijk, Duitsland en Nederland.’

Met DAF Uniformiteit uitstralen

Inmiddels rijden er veertien DAF’s voor SMD Groep. "Ik wil uniformiteit uitstralen en kies daarom voor een vast merk. Bovendien maakt de keuze voor een merk het onderhoud een stuk makkelijker en overzichtelijker. Onze DAF-dealer Van Hooft bedrijfswagen b.v. biedt goede service. Het zijn factoren waardoor ik niet snel zal overstappen naar een ander merk."