Clicky

 Tunesiër uitgezet om aanslag kerstmarkt

Tunesiër uitgezet om aanslag kerstmarkt
13-05-2017 20:28 | Buitenland | auteur ANP

CATANIA - De Italiaanse autoriteiten hebben een Tunesiër uitgezet die ervan verdacht wordt banden te hebben met de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december 2016. Dat zei het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag.

De 36-jarige man verbleef in het Siciliaanse Catania, waar ook zijn landgenoot Anis Amri vastzat voordat hij vorig jaar naar Duitsland trok om daar, in naam van Islamitische Staat, met een vrachtwagen in te rijden op een kerstmarkt in Berlijn. Twaalf mensen lieten daarbij het leven. Amri werd op 23 december door de politie doodgeschoten in Milaan.

De man die nu wordt uitgewezen had Amri een telefoon bezorgd en bleef met hem in contact na zijn vertrek naar Duitsland, verduidelijkt het ministerie. Door zijn toestel af te luisteren, kon hij uiteindelijk worden gepakt.

Volgens Italiaanse media zou het gaan om Sayed Yacoubi, die werkzaam was op een boerderij in Sicilië. Hij werd begin mei in de kraag gevat door de politie in Turijn, van waaruit hij illegaal naar Frankrijk wilde vertrekken. In afwachting van zijn uitwijzing verbleef de Tunesiër in een gesloten centrum.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats