Transport Online - Roland Jost blijft voorlopig nog in hechtenis

Roland Jost blijft voorlopig nog in hechtenis

Roland Jost blijft voorlopig nog in hechtenis
12-05-2017 19:56 | België | auteur Redactie [FE]

WEISWAMPACH - Twee medewerkers van Jost Group die afgelopen week werden aangehouden zijn vrijgelaten. Dat meldt Jost Group vrijdag in een verklaring. Roland Jost en een andere medewerker blijven echter in voorlopige hechtenis.

Jost group zegt dat zij met verbazing kennis hebben genomen van dit feit: "We hebben met verbazing vernomen dat de Raadkamer besloten heeft om de voorlopige hechtenis van de heer Roland Jost, Gedelegeerd Bestuurder van de groep, alsook de secretaris-generaal van het bedrijf te behouden. We hebben eveneens van de advocaten van de twee personen vernomen dat ze onmiddellijk beroep zouden aantekenen."

"We betreuren deze beslissing, mede omdat Jost Group haar volledige samenwerking heeft verleend en zal blijven verlenen aan de autoriteiten."

Jost Group reageert eveneens op beschuldingen over de verdenking van sociale dumping: "Dagelijks ijvert Jost Group ervoor om het geheel aan complexe reglementeringen te respecteren, wat meerdere malen werd erkend voor verschillende jurisdicties. Gezien het tekort aan chauffeurs in België en de zeer concurrentiële sector waarin we actief zijn, werken we met gedetacheerde medewerkers uit ander Europese landen, wat ook door de Europese reglementering toegestaan wordt. Daarenboven is de groep zeer bezorgd om het welzijn en de werkomstandigheden van al haar medewerkers."

"Graag benadrukken we dat de Raadkamer zich enkel heeft uitgesproken over de rechtmatigheid van de voorlopige hechtenis en geenszins over de grond van de zaak. Het vermoeden van onschuld is en blijft gelden en moet maximaal gerespecteerd worden en daarom betreurt Jost Group dat ongegronde en valse informatie werd verspreid."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen