Clicky

 Cyberaanval op Engelse ziekenhuizen

Cyberaanval op Engelse ziekenhuizen
12-05-2017 18:06 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Verscheidene ziekenhuizen in Engeland zijn vrijdag getroffen door een grote cyberaanval. Medewerkers zijn van hun computers afgesloten en de ziekenhuizen moeten afspraken afzeggen en patiënten verplaatsen. Dit meldde de Britse National Health Service (NHS).

"We hebben te maken met een cyberincident en we werken hard aan een oplossing'', zei een woordvoerder van NHS. Volgens de woordvoerder hebben zestien instellingen gemeld dat ze door de cyberaanval zijn geraakt. Onder de getroffen ziekenhuizen zijn The Royal London en St. Bartholomew's van de Barts Health-groep in Centraal Londen.

"We hebben een noodplan in werking gesteld om ervoor te zorgen dat de veiligheid en het welzijn van de patiënten is gewaarborgd. Ambulances worden doorgestuurd naar naburige ziekenhuizen'', aldus een woordvoerder van Barts Health-groep. Het publiek is geadviseerd alleen medische hulp te zoeken voor acute medische aandoeningen. Het Britse National Crime Agency zei op de hoogte te zijn van het incident maar gaf geen verder commentaar.

Ziekenhuismedewerkers meldden op hun computers een pop-upbericht te hebben gekregen, dat gebruikers vroeg om 300 dollar te betalen om weer toegang te krijgen tot hun pc's. Het lukte hen niet langs dit bericht te komen. Het betreft een computervirus dat bekend staat als 'ransomware', van het type Wanna Decryptor. Ramsonware versleutelt op afstand bestanden op computers en vraagt geld aan gebruikers om ze weer te decoderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats