Transport Online - Dode door instorting oud stadhuis Woerden

Dode door instorting oud stadhuis Woerden

Dode door instorting oud stadhuis Woerden
12-05-2017 22:37 | Binnenland | auteur ANP

WOERDEN - Een medewerker van een sloopbedrijf is vrijdag overleden doordat een deel van het oude stadhuis van Woerden, waar hij aan het werk was, instortte. Zijn lichaam kon pas 's avonds worden geborgen. Direct na het ongeluk was voor de hulpdiensten al duidelijk dat onmogelijk was dat de man nog leefde.

De berging verliep moeizaam, omdat er een groot risico was op verdere instorting van het gebouw. Uiteindelijk werd een speciale kraan ingezet om brokstukken weg te halen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

De instorting gebeurde tijdens sloopwerkzaamheden. Het gebouw stond leeg. Er wordt al een paar maanden gewerkt aan het strippen en deels slopen van het stadhuis. Volgend jaar juli moet er weer een nieuw gebouw staan.

Burgemeester Victor Molkenboer vertelde dat het slachtoffer aan het zagen was toen een betonvloer boven hem instortte. Een collega die een kraan bestuurde zag het gebeuren. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Bij het sloopbedrijf en de gemeente Woerden heerst grote verslagenheid, zei de burgemeester.

Een deel van het pand is nog steeds instabiel. Mogelijk moet dat zo snel mogelijk worden gesloopt. De gemeente beraadt zich nog op de vervolgstappen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions