Clicky

 Tilburger verdacht van miljoenenfraude

Tilburger verdacht van miljoenenfraude
12-05-2017 13:58 | Binnenland | auteur ANP

TILBURG - Een 31-jarige man uit Tilburg heeft zich mogelijk jarenlang schuldig gemaakt aan belastingfraude, identiteitsfraude, witwassen en computerhacken. Hij haalde geld binnen met onder meer het sturen van spammails en de verkoop van codes waarmee mensen games spelen. Sinds 2009 leverde dit hem mogelijk ruim drie miljoen euro op.

De fiscale opsporingsdienst FIOD kwam hem op het spoor, doordat hij via een financieel dienstverlener allerlei constructies kocht om deze praktijken te kunnen verhullen. Tegen deze 42-jarige dienstverlener uit Arnhem loopt al een rechtszaak.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de Tilburger geld dat hij met zijn criminele activiteiten 'verdiende', buiten het zicht van de autoriteiten wilde houden. Hij deed dat via bv's, holdings en trusts in onder meer belastingparadijzen.

De Tilburger is maandag aangehouden en zit vast. De FIOD heeft onder meer beslag gelegd op zijn woning en auto. Ook zijn vriendin is aangehouden omdat zij mogelijk betrokken was bij witwassen, meldt het OM vrijdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions