Eerste paal XL-distributiecentrum op Het Klooster geslagen

Eerste paal XL-distributiecentrum op Het Klooster geslagen
11-05-2017 18:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - De realisatie van een nieuw XL-distributiecentrum op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein is een feit. Donderdag 11 mei sloeg wethouder Johan Gadella de eerste paal van het nieuwe pand.

Onlangs tekende vastgoedontwikkelaar Somerset Capital Partners voor een kavel van ruim 72.000 m2. Een huurder van het nieuwe distributiecentrum is ICT-distributeur All 4 U, een bedrijf in ICT-producten en -diensten. In het vierde kwartaal staat de oplevering van het gebouw gepland.

Ernst Sweens van Somerset Capital Partners over de feestelijke bouwhandeling: "Binnen een periode van een jaar is Het Klooster uitgegroeid tot de nieuwe logistieke hotspot voor centraal Nederland. Somerset Capital Partners ontwikkelt hier op de grootste beschikbare kavel een state of the art multi-tenant distributiecentrum van circa 55.000 m2 direct aan de A27. Multimodale gebieden met uitstekende wegverbindingen genieten de voorkeur. Het Klooster biedt dit allemaal."

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: "De inkt van de koopovereenkomst is nauwelijks gedroogd of de eerste paal is al de grond in. De ontwikkelaar is voortvarend aan de slag. Nieuwegein biedt als logistieke hotspot uitstekende mogelijkheden voor grootschalige logistieke centra als deze."

Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven.

De gemeente geeft op bedrijvenpark Het Klooster nog 40 hectare aan kavels uit. Ondernemers die interesse hebben om zich op Het Klooster te vestigen, kunnen contact opnemen met Jeanette Verbeek van de gemeente. Meer informatie op www.nieuwegein.nl/kloosterNIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden