Transport Online - Nedcar sluit deal voor langere productietijd

Nedcar sluit deal voor langere productietijd

Nedcar sluit deal voor langere productietijd
10-05-2017 19:49 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - VDL Nedcar heeft een principeakkoord gesloten met de vakbonden om de productietijd in de autofabriek te kunnen uitbreiden. Volgens vakbond FNV krijgen hierdoor ruim 1400 uitzendkrachten een vast contract. Ook zouden er afspraken zijn gemaakt over andere werktijden en bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

Het bedrijf zelf wil nog niet inhoudelijk op de deal ingaan, omdat leden van de bonden nog kunnen stemmen over verschillende keuzemogelijkheden. FNV spreekt echter al van een "mooie overwinning'' en benadrukt dat voor het akkoord zelfs 's nachts is dooronderhandeld.

Volgens de bond is het voor VDL Nedcar belangrijk dat werknemers op de assemblage-afdeling dagelijks wat langer doortrekken, om productieachterstanden weg te werken en om de jaarplanning nog te kunnen halen. "In eerste instantie moesten de mensen gewoon elke dag een uur langer werken. Zeker 250 werknemers tekenden een petitie daartegen. Nu hebben we gelukkig eerlijke afspraken kunnen maken'', aldus FNV-onderhandelaar Petra Bolster.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions