Clicky


OM wil 30 Feyenoord-relschoppers vasthouden

OM wil 30 Feyenoord-relschoppers vasthouden
10-05-2017 11:45 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie wil dertig van de 39 relschoppers vasthouden, die afgelopen zondag in Rotterdam zijn opgepakt na de wedstrijd Excelsior-Feyenoord. Deze dertig worden ervan verdacht agenten te hebben belaagd. Het gaat om enkel mannen, tussen de 14 tot 45 jaar, en zij komen uit verschillende plaatsen in het land. De rechter-commissaris beslist woensdag over het eventueel verlengen van het voorarrest.

Feyenoord verloor afgelopen zondag van stadsgenoot Excelsior. Bij winst was de Rotterdamse club al landskampioen geweest, nu valt de beslissing aanstaande zondag. Na afloop van de wedstrijd moest de ME meerdere keren ingrijpen in het centrum van de stad. Meer dan honderd mensen werden toen opgepakt, de meesten zijn weer vrijgelaten. 43 van hen zijn opgepakt voor openlijk geweld. De verdachten die niet worden voorgeleid, mogen van de officier van justitie zondag en maandag niet in de buurt van Feyenoord-stadion de Kuip of het stadhuis komen.

Voor de dertig waar de rechter-commissaris woensdag over beslist, bestaat de kans dat zij het eventuele kampioenschap van Feyenoord in de cel meemaken. De Rotterdamse club speelt zondag thuis tegen Heracles Almelo. Bij winst is Feyenoord landskampioen, bij verlies of gelijkspel kan Ajax ook nog kampioen worden, afhankelijk van het resultaat van de Amsterdammers in de wedstrijd tegen Willem II.

Het OM is ook nog op zoek naar relschoppers die nog niet zijn aangehouden. Op de website politie.nl komen beelden van ongeveer tien personen die mogelijk betrokken waren bij ongeregeldheden in het centrum van Rotterdam.