Transport Online - Gerrit Krolbrug tot Hemelvaart voor wegverkeer gestremd

Gerrit Krolbrug tot Hemelvaart voor wegverkeer gestremd

Gerrit Krolbrug tot Hemelvaart voor wegverkeer gestremd
09-05-2017 10:39 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - Rijkswaterstaat start vandaag, dinsdag 9 mei, met het herstel van de schade aan de Gerrit Krolbrug. De verwachting is dat de werkzaamheden voor het hemelvaartweekend zijn afgerond en dat de brug dan weer open kan voor het wegverkeer.

Tijdens de werkzaamheden blijft de brug afgesloten voor het wegverkeer. Hiervoor is een omleidingsroute ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen over de naastgelegen fiets- en voetgangersbruggen. Ook de scheepvaart kan de brug gewoon passeren.

Schade na aanvaring

De Gerrit Krolbrug in het Van Starkenborghkanaal (Groningen stad) werd vrijdagavond 28 april jongstleden door een leeg tankschip aangevaren. Door de klap raakten onder andere het ponton waarop de brug deels drijft en de rails van het contragewicht waarmee de brug draait, beschadigd.

Om de brug zo snel als mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen, worden alleen de noodzakelijke reparaties uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden meteen met gepland onderhoudswerk gecombineerd zodat de overlast voor de scheepvaart en het wegverkeer wordt beperkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen