Transport Online - Treinstation Gare du Nord in Parijs urenlang afgesloten door politie

Treinstation Gare du Nord in Parijs urenlang afgesloten door politie

Treinstation Gare du Nord in Parijs urenlang afgesloten door politie
09-05-2017 10:12 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - Het Parijse treinstation Gare du Nord is in de nacht van maandag op dinsdag urenlang ontruimd geweest. Agenten met bivakmutsen en automatische geweren zochten volgens een bron tevergeefs naar "drie personen die ervan worden verdacht aanslagen te willen plegen in Frankrijk''.

Vanaf 23.00 uur maandagavond was het station niet toegankelijk. Aanwezige reizigers moesten het station verlaten of in de trein blijven wachten. Verschillende reizigers meldden op Twitter dat ze geen kant op konden. De autoriteiten gaven het station omstreeks 02.00 uur weer vrij.

Volgens een bron rond het onderzoek kwam de politie in actie nadat een tip was binnengekomen. Een medewerker van een spoorbedrijf meende in het noordelijke Valenciennes een kaartje te hebben verkocht aan een van de verdachten. Daarop rukte de politie uit met tientallen voertuigen in de hoop de mannen te onderscheppen.

Volgens de krant Le Parisien had de politie haar pijlen gericht op een TGV, met 211 mensen aan boord. Eerder in de week zou een ander land al gewaarschuwd hebben voor de drie mannen. Volgens de bron is de informatie gelekt en op internet gezet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions