Transport Online - Eigenaar Jost Group in cel na inval

Eigenaar Jost Group in cel na inval

Eigenaar Jost Group in cel na inval
09-05-2017 09:54 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De eigenaar van Jost Group, Roland Jost, zit in voorarrest in de gevangenis van Marche-en-Famenne. Dat melden Belgische media dinsdag.Tijdens een inval van de politie op meerdere adressen van het Luxemburgse transportbedrijf Jost Group werden drie arrestatiebevelen uitgegeven.

Roland Jost zit vast op verdenking van negen belastende feiten waaronder het leiden van een criminele organisatie, drugshandel, witwassen, valsheid in geschrifte, overtredingen van het sociaal strafrecht, onjuiste verklaringen, het niet betalen van sociale lasten en wanbetaling door een werkgever. De federaal procureur heeft dit maandag bevestigd tegenover de Belgische krant La Derniere Heure.

In totaal werden vier mensen gearresteerd in het onderzoek.

Jost Group heeft naast vestigingen in België ook vestigingen in Polen, Roemenië en Slowakije. Het bedrijf werd opgericht in 1958 in Büllingen, provincie Luik. Het hoofdkantoor is sinds 2004 gevestigd in Luxemburg.

Het Luxemburgse transportbedrijf reageerde gisteren op de inval, die volgens het Luxemburgse bedrijf volledig ten onrechte is: "Momenteel zijn we het onderwerp van een grote controle die plaatsvindt op al onze vestigingen. We worden ten onrechte beschuldigd van sociale dumping zoals zovele transportfirma’s voor ons in België en Luxemburg. Op alle niveaus zijn wij in orde daarom gebeurt dit ook in totale samenwerking met de overheid. Het werk wordt op een normale manier gepresteerd en de service aan onze klanten is 100 procent gegarandeerd."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen