Heineken stoot deel logistiek af: gevolgen voor zeshonderd werknemers

Heineken stoot deel logistiek af: gevolgen voor zeshonderd werknemers
09-05-2017 08:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Heineken stoot de logistieke activiteiten af voor zover ze te maken hebben met de horeca en wil deze onderbrengen bij horecagroothandel Sligro. Dat heeft de bierbrouwer vanmorgen bekendgemaakt. Het plan heeft gevolgen voor zeshonderd werknemers. Zo'n 215 werknemers die bij Heineken in dienst zijn gaan waarschijnlijk bij Sligro in dienst, maar krijgen dan mogelijk wel een slechtere pensioenregeling. Voor 245 chauffeurs en voor zo’n 140 uitzendkrachten is de toekomst onzeker door de plannen van Heineken.

Roel van Riezen, onderhandelaar voor CNV Vakmensen pleit er voor de 215 werknemers van Heineken in ieder geval in dienst te houden. “Ze kunnen dan eventueel door Sligro aangestuurd worden. Door ze in dienst te houden gaan de arbeidsvoorwaarden en de pensioenen voor deze werknemers er in ieder geval niet op achteruit. Bij de vorige outsourcing heeft Heineken dat ook gedaan, maar nu ging Heineken niet in op ons verzoek.”

Ook wil CNV Vakmensen dat er een goede regeling komt voor de chauffeurs en de uitzendkrachten. Van Riezen: “De chauffeurs werken voor vijf bedrijven waar Heineken contracten mee heeft. In de overgang naar Sligro kun je afspraken maken om deze contracten over te nemen, zo blijft het werk voor de 245 chauffeurs behouden.”

Voor de uitzendkrachten was de werksituatie al onzeker. “Een onderneming als Heineken heeft een naam hoog te houden en dan wil je ook voor je uitzendkrachten een goede regeling treffen”, aldus Van Riezen.

De komende weken heeft CNV Vakmensen overleg met Heineken en zal dan de drie punten opnieuw inbrengen: dienstverband met Heineken behouden voor 215 medewerkers, werkgelegenheid voor de 245 chauffeurs en werk voor de 140 uitzendkrachten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden