Clicky


Lange files Antwerpse haven door wegwerkzaamheden

Lange files Antwerpse haven door wegwerkzaamheden [+foto's]
08-05-2017 19:19 | België | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Vrachtwagenchauffeurs die van of naar de Antwerpse haven willen moesten maandagmiddag rekening houden met urenlang oponthoud. Door werkzaamheden stonden de lokale wegen in en rond de haven muurvast.

De verkeersproblemen worden veroorzaakt door werkzaamheden aan de op- en afrit Ekeren van de snelweg A12. De op- en afritten zijn nog wekenlang dicht, waardoor verkeer een alternatieve route moet zoeken.

Het vele vrachtverkeer en havenarbeiders die naar huis willen leidde maandag tot grote verkeersproblemen. Op de N180 (Noorderlaan) liep de vertraging in de uren. De Belgische verkeersdiensten raden aan de omgeving waar mogelijk te mijden, maar voor veel Nederlandse chauffeurs is dit natuurlijk geen optie.

Om de Antwerpse Haven te bereiken of te verlaten zijn er helaas maar weinig alternatieven voorradig. Ook op de N101 (Scheldelaan) stond het richting de snelwegen muurvast.

De situatie kan de komende weken voortduren, dus de VID waarschuwt Nederlandse transportbedrijven veel extra tijd in te plannen.