Transport Online - Deurenwissel sluis Hansweert: 8-15 mei 2017

Deurenwissel sluis Hansweert: 8-15 mei 2017

Deurenwissel sluis Hansweert: 8-15 mei 2017
04-05-2017 11:57 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HANSWEERT - Rijkswaterstaat voert van 8 tot en met 15 mei 2017 groot onderhoud uit aan een sluisdeur van de Westsluis Hansweert. Op 10 mei wordt de sluisdeur verwisseld om storingen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Het werk aan de sluisdeur aan de kanaalzijde van de Westsluis veroorzaakt hinder en stremming voor de scheepvaart van maandag 8 mei 07.00 uur tot maandag 15 mei 18.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de Oostkolk beschikbaar maar kan vertraging optreden.

Het Schelde-Rijnkanaal kan als alternatieve route worden gekozen maar voor de hoge vaart is dit geen optie. Actuele vaarweginformatie tijdens de stremmingsperiode is te vinden op de websites vts-scheldt, vaarweginformatie en sluisplanning. 

De werkzaamheden in Hansweert hebben geen gevolgen voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen over de andere sluisdeur.

Werkzaamheden

Het kost 1 dag om de sluisdeur te verwijderen en een vervangend exemplaar terug te plaatsen. Vervolgens zijn enkele dagen nodig om de deur volledig aan te sluiten en te testen. Het wisselen van de deur gebeurt in Hansweert op 10 mei.

De uitkomende deur wordt vervoerd naar Moerdijk. Daar worden roestplekken en schades van bijvoorbeeld kleine aanvaringen hersteld. Daarna komt de deur terug naar Hansweert om op de deurenbergplaats dienst te doen als reservedeur.

Deze deurenwissel is de laatste in een serie sinds 2016 op diverse sluizencomplexen in Zeeland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions