Transport Online - 'Reorganisatie Linde Group kost circa 30 chauffeurs hun baan in Nederland'[UPDATE]

'Reorganisatie Linde Group kost circa 30 chauffeurs hun baan in Nederland'[UPDATE]

'Reorganisatie Linde Group kost circa 30 chauffeurs hun baan in Nederland'[UPDATE]
04-05-2017 19:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

SCHIEDAM - [Update 19:13 uur] Op 11 april jongstleden heeft Linde Group tijdens een vergadering met het topmanagement van RES en de Europese Ondernemingsraad van RES besloten tot een reorganisatie binnen Linde Group. De reorganisatie heeft de naam "LIFT" gekregen en zal, volgens Linde, ten koste gaan van het grootst aantal banen in meer dan 30 jaar.

De reorganisatie zal in een tijdsbestek van drie jaar plaatsvinden en in vier Europese landen waar Linde (RES-Group) actief is worden doorgevoerd.

De redactie ontving de afgelopen dagen berichten van chauffeurs die bij Linde Gas Nederland werden en die inmiddels ingelicht zijn over de reorganisatie. In Nederland zou, volgens hen, de reorganisatie ten koste gaan van circa 91 werknemers. Onder deze werknemers zouden volgens de verontruste chauffeur meer dan 40 vrachtwagenchauffeurs hun baan kwijtraken.

FNV Industrie nuanceert deze cijfers iets en laat donderdagochtend desgevraagd aan Transport Online weten dat het om circa dertig chauffeurs zou gaan. "Dertig chauffeurs zijn direct bij Linde Gas in dienst. De andere chauffeurs worden ingeleend bij een ander transportbedrijf. De inzet van de werkgever is om de dertig ontslagen chauffeurs eveneens naar dat andere transportbedrijf over te zetten."

CNV Vakmensen meldt donderdagmiddag dat zij geen specifieke cijfers hebben en dat zij de komende dagen eerst in gesprek gaat met de werknemers in samenwerking met FNV Industrie. Volgende week vrijdag hebben de bonden opnieuw een gesprek met Linde.

Eind 2016 maakte Linde Group bekend te fuseren met Praxair. De ondernemingsraad geeft in een brief aan niet content te zijn met de fusie van Linde en Praxair. Door de combinatie ontstond 's werelds grootste leverancier van industriële gassen met een marktwaarde van ruim 65 miljard dollar.

De fusie verliep niet zonder slag of stoot. In september liepen de gesprekken tussen het Duitse en Amerikaanse bedrijf vast, onder meer door onenigheid over de toekomstige hoofdlocatie van het fusieconcern en zorgen over de werkgelegenheid in Duitsland. Later werden de onderhandelingen toch weer hervat.

Het mislukken van de eerdere onderhandelingen leidde tot onrust in het bestuur van Linde. Financieel directeur Georg Denoke werd per direct ontslagen, waarna bestuursvoorzitter Wolfgang Büchele bekendmaakte niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.

Of de reorganisatie een direct gevolg is van de fusie is vooralsnog niet bekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions