Clicky


Britse prins Philip doet stap terug

Britse prins Philip doet stap terug
04-05-2017 11:40 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse prins Philip legt dit najaar al zijn koninklijke taken neer. De 95-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth zal wellicht nog ,,van tijd tot tijd'' in het openbaar verschijnen, liet Buckingham Palace donderdag weten, maar hij neemt geen nieuwe uitnodigingen voor officiële bezoeken meer aan.

Philip heeft nog afspraken staan tot augustus. Die bezoeken zal hij gewoon afleggen. De hertog van Edinburgh staakt ook zijn actieve werk voor de honderden organisaties waar hij lid, beschermheer of voorzitter van is. Een specifieke reden voor zijn stap terug is niet bekendgemaakt.

In een verklaring liet het paleis weten dat Philip "de volledige steun van de koningin heeft''. Elizabeth blijft onverminderd doorgaan met publieke optredens, daarbij ondersteund door andere leden van de koninklijke familie.

De Britse premier Theresa May prees donderdag Philips "standvastige steun'' voor zijn echtgenote en zijn steun aan honderden goede doelen. "Namens het hele land wil ik mijn diepste dankbaarheid en beste wensen overbrengen aan zijne koninklijke hoogheid de hertog van Edinburgh'', reageerde May op Philips besluit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions