Clicky


Boete van ruim 6.700 euro voor Bulgaars transportbedrijf vanwege vals bestuurdersattest

Boete van ruim 6.700 euro voor Bulgaars transportbedrijf vanwege vals bestuurdersattest
02-05-2017 16:51 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING(DK) - Voor de rechtbank van het Deense Kolding is maandag 1 mei een Bulgaars transportbedrijf veroordeeld tot het betalen van een boete van 50.000 kronen, omgerekend ruim 6.700 euro. Daarnaast moest de vrachtwagenchauffeur 40 dagen de cel in en krijgt hij een rijontzegging voor zes jaar in Denemarken. Deze straffen werden opgelegd vanwege het in het bezit hebben van een vals bestuurdersattest.

Op 3 oktober 2016 werd de vrachtwagen van een Bulgaars transportbedrijf gestopt in de buurt van Vejle. De chauffeur van de vrachtwagen was een Macedoniër en moest daarom in het bezit zijn van een bestuurdersattest.

"Het bestuurdersattest zag er heel erg vreemd uit dus werd deze door de politie later verder onderzocht. De Bulgaarse autoriteiten bevestigden hun vermoeden en bevestigden dat dit attest niet door hen was uitgegeven. Het attes was vals", zei de openbaar aanklager van Oost-Jutland Police, Pernille Moesborg, maandag.

De chauffeur werd op 8 november 2016 opnieuw gestopt en deze keer werd hij gearresteerd.

In de zaak tegen het transportbedrijf zei Pernille Moesborg: "Normaal gesproken is de boete voor het niet bij zich hebben van een bestuurdersattest 4.700 euro (35.000 kronen). In dit geval werd een hogere boete opgelegd omdat de bestuurder niet alleen reed zonder attest maar met een valse."

Het Bulgaarse bedrijf weigerde schuld te bekennen en kwam ook niet opdagen op de zitting.