Clicky


HES International B.V. breidt gesloten opslag capaciteit bij European Bulk Services (EBS) verder uit

HES International B.V. breidt gesloten opslag capaciteit bij European Bulk Services (EBS) verder uit
02-05-2017 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - HES International B.V. heeft vandaag aangekondigd dat EBS - een 100 procent deelneming van HES International B.V., haar gesloten opslag capaciteit in Rotterdam wederom verder zal uitbreiden. Op de Laurenshaven terminal in de Botlek wordt een loods met een opslagcapaciteit van 126.000 m3 gebouwd.

Daarnaast heeft EBS plannen voor de bouw van een nieuwe vlakloods op de Europoort locatie met een capaciteit van 40.000 m3. Met deze nieuwe multipurpose loodsen wordt de bestaande opslagcapaciteit van 525.000 m3 uitgebreid naar totaal 691.000 m3.

Onlangs heeft EBS ook al een loods in gebruik genomen die in juni 2016 is aangekondigd. Voor deze loods met een capaciteit van 60.000 m3 en geschikt voor diverse droge bulk producten, is een meerjarig contract afgesloten.

"Wij zijn erg blij deze uitbreidingsprojecten te kunnen realiseren en daarmee in te spelen op de sterke marktvraag naar kwalitatief hoogstaande gesloten opslag in Rotterdam. Deze investeringen zijn ingegeven door onze wens om minder producten in bakken op het water op te slaan, wat resulteert in een hogere flexibiliteit en kwaliteit van dienstverlening aan onze klanten. De nieuwbouwprojecten worden geheel in lijn met onze hoge veiligheids- en kwaliteitseisen gebouwd", zegt Jan de Wit, algemeen directeur van EBS.

Jan Vogel, CEO HES International voegt daar aan toe: "Naast onze ambitie om onze tankopslag capaciteit verder uit te breiden, willen wij ook marktleider in de op- en overslag van droge bulk in Europa worden. Hier geven we gehoor aan door onze positie in de gesloten opslag voor agri-producten, biomassa en mineralen verder uit te bouwen. Wij zijn extra verheugd dat we al zo snel na de aankondiging van een nieuw te bouwen tankopslag terminal op de Maasvlakte in Rotterdam, ook kunnen melden dat we flinke voortgang boeken in de uitbreiding van onze gesloten opslag. Deze intentie hebben wij ook voor onze locaties in andere Europese havens."

Uitbreiding Laurenshaven locatie

De nieuwe loods op de Laurenshaven terminal zal worden voorzien van een nieuwe kraan en is geschikt voor onder andere mineralen, biomassa en agri-producten. De bouw zal plaatsvinden op een terrein waar voorheen kolen werden opgeslagen en zal direct na het verkrijgen van de vergunning starten.