Clicky

 Politie arresteert terreurverdachte

Politie arresteert terreurverdachte
02-05-2017 09:42 | Binnenland | auteur ANP

SINT-OEDENRODE - Een arrestatieteam heeft woensdagavond een terreurverdachte opgepakt in Sint-Oedenrode. De actie is uitgevoerd op basis van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. De man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die beslist dan of de man vast moet blijven zitten.

Het gaat om een 22-jarige man die wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie. Hij zou sinds vorig jaar actief zijn geweest als lid van al-Shabaab in het zuiden van Somalië. De man werd op straat in Sint-Oedenrode aangehouden, toen hij het huis verliet waar hij logeerde. Ook de man bij wie hij verbleef is aangehouden, maar die is kort daarna weer vrijgelaten.

Volgens het Eindhovens Dagblad hebben beide mannen een Somalische afkomst. De krant sprak de man die kort had vastgezeten. Deze 21-jarige Abdirahman vertelde dat hij zijn 22-jarige logé Mohammed - geboren in Arnhem - bijna vier jaar geleden leerde kennen in Kenia.

Hij had naar eigen zeggen niet het idee dat Mohammed geïnteresseerd was in terreur. Ze praatten nooit over terroristen. "Alleen over meisjes", zegt Abdirahman. En ze speelden Fifa op zijn Playstation.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats