Transport Online - Eigenaar NRC mag moeder Telegraaf overnemen

Eigenaar NRC mag moeder Telegraaf overnemen

Eigenaar NRC mag moeder Telegraaf overnemen
01-05-2017 19:00 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Het Belgische krantenbedrijf Mediahuis, de eigenaar van NRC Handelsblad, mag de Telegraaf Media Groep (TMG) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag laten weten. De toezichthouder ziet geen bezwaren voor de concurrentie in het medialandschap.

Voor de lezer verandert er niets, zo stelt de mededingingswaakhond. "De overname van TMG door Mediahuis heeft geen gevolgen voor de dagbladen. De kranten blijven bestaan.''

Als TMG wordt overgenomen, ontstaat er één bedrijf met enkele grote landelijke kranten: NRC Handelsblad, nrc.next en De Telegraaf. Die hebben echter elk hun eigen publiek. Lezers stappen vrijwel niet over tussen de kranten, aldus de ACM. Ook met betrekking tot de regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen, tijdschriften en websites van de concerns worden geen grote gevolgen voorzien en blijft er voldoende keuze voor adverteerders.

Om TMG is al maanden een overnamestrijd aan de gang. Mediamagnaat John de Mol van Talpa wil het bedrijf ook inlijven en heeft de handdoek nog altijd niet in de ring gegooid. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is iets hoger dan de 6,00 euro die Mediahuis samen met VP Exploitatie neertelt, maar die laatste twee beschikken samen al over een kleine 60 procent van de aandelen.

Mediahuis en VP Exploitatie, het investeringsbedrijf van de familie Van Puijenbroek, hebben hun bod op TMG vorige maand ook al officieel gelanceerd. Aandeelhouders krijgen in eerste instantie tot en met 15 juni de tijd om hun stukken aan te bieden.

"Door de goedkeuring van de overname door de ACM is aan een belangrijke voorwaarde voor het gestand doen van het bod voldaan, de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten'', zo verklaren Mediahuis, VP Exploitatie en TMG in een gezamenlijk persbericht. De partijen willen de deal in juli afgerond hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions