Clicky

 
Transport Online - Ruim 33.600 euro boete voor Macedonisch transportbedrijf na veelvuldige fraude

Ruim 33.600 euro boete voor Macedonisch transportbedrijf na veelvuldige fraude

Ruim 33.600 euro boete voor Macedonisch transportbedrijf na veelvuldige fraude
01-05-2017 10:29 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING(DK) - Het Hooggerechtshof van Denemarken heeft vrijdag 27 april in hoger beroep een Macedonisch transportbedrijf veroordeeld tot een boete van 250.000 kronen(ruim 33.600 euro). Daarnaast werden twee vrachtwagens in beslag genomen.

Deze zaak begon in juni 2014 toen de Deense politie een Macedonische vrachtwagenchauffeur controleerde. Tijdens de controle bleek dat de man zijn logboek had vervalst. In de zomer van 2014 werd hij veroordeeld tot 40 dagen gevangenisstraf en kreeg hij een rijverbod in Denemarken voor zes jaar.

In september 2014 stopte de politie een andere vrachtwagen van hetzelfde Macedonische transportbedrijf. De chauffeur van deze vrachtwagen had eveneens gefraudeerd met zijn logboek en werd ook veroordeeld tot 40 dagen gevangenisstraf en een rijontzegging van zes jaar in denemarken.

De speciale aanklager van de rechtbank legt uit: "Er werd in beide gevallen gefraudeerd met het logboek om zo de cabotageregels te ontduiken. Uit de logboeken zou blijken dat de chauffeurs telkens terug reden naar Macedonië maar dat dit in werkelijkheid niet zo was."

Het transportbedrijf werd uiteindelijk veroordeeld voor in totaal acht gevallen van fraude met het logboek. Daarnaast kreeg het transportbedrijf meerdere boetes voor het rijden zonder rijbewijs en het vervoer van namaakgoederen.

Twee vrachtwagens die werden gestopt werden eveneens in beslag genomen en de zogenaamde CEMT-vergunningen van het transportbedrijf werden eveneens in beslag genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions