Clicky


Aanhouding na plofkraak 's-Gravendeel

Aanhouding na plofkraak 's-Gravendeel
01-05-2017 10:01 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft een man aangehouden na de plofkraak bij een filiaal van Albert Heijn in het Zuid-Hollandse 's-Gravendeel in de nacht van zondag op maandag. Voor het politieonderzoek was de A16 in beide richtingen afgezet en ook het treinverkeer stilgelegd. De man is in de buurt van de snelweg opgepakt. Hij is met bijtwonden van politiehonden opgenomen in het ziekenhuis.

De daders vluchtten in twee auto's, ramden een politiewagen en richtten tijdens de vlucht een vuurwapen op de politie, waarna die schoot. Er is een auto aangetroffen, de andere is nog spoorloos. Via Twitter riep een wijkagent mensen op uit te kijken naar een of twee personen met natte kleding. Volgens de politie zijn de verdachten allemaal mannen. Het is niet bekend hoeveel personen aan de plofkraak meededen.

De plofkraak mislukte overigens doordat de politie er op tijd bij was. "Het is daarom niet duidelijk of het om een plofkraak of ramkraak ging. Misschien wilden ze de pui wel rammen met een van de auto's", aldus een politiewoordvoerder.

De A16 is rond 08.30 uur weer opengesteld in beide richtingen. Er rijden nog wel minder treinen. De afsluiting van de weg leidde tot flinke filevorming.