Clicky


'Verbied zwaar transport op overwegen'

'Verbied zwaar transport op overwegen'
01-05-2017 09:42 | Transport | auteur ANP

UTRECHT - Er moet een verbod komen op bijzondere, zware voertuigen (zoals hoogwerkers, diepladers en hijskranen) op spoorwegovergangen. Dat schrijft de Maatschappij Voor Beter OV aan demissionair Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen. Aanleiding is een reeks ernstige incidenten waarbij een dode viel, de veiligheid van treinpassagiers in gevaar kwam en veel schade werd aangericht.

Vorig jaar februari ontspoorde in Dalfsen een trein nadat die op een hoogwerker was gebotst. De machinist overleed en tien mensen raakten gewond. Medio november ontspoorde een trein in het Groningse Winsum na een botsing met een melkwagen. Er vielen zeventien gewonden. In Deurne reed vorige week een goederentrein op een stilgevallen graafmachine en in Wouw botste afgelopen vrijdag een trein op een dieplader.

De reizigersorganisatie Voor Beter OV vindt dat de bestuurders van die bijzondere voertuigen vaak niet vakbekwaam zijn en ook ontbeert het ze aan 'veiligheidsinzicht'. Bovendien zijn dit soort voertuigen veel vaker betrokken bij ongelukken op overwegen dan gewone auto's en vrachtwagens. De organisatie vraagt Schultz dan ook om in te grijpen en dergelijke zware voertuigen niet langer toe te laten op gelijkvloerse spoorwegovergangen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions