Clicky

 
Transport Online - Spoor tot maandag gestremd na ongeval bij Wouw

Spoor tot maandag gestremd na ongeval bij Wouw

Spoor tot maandag gestremd na ongeval bij Wouw
28-04-2017 19:47 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

WOUW - Als gevolg van een ongeval op het spoor bij Wouw rijden het hele weekeinde geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. De NS en ProRail hebben dat vrijdagavond gemeld. Er rijden wel snelbussen. Vanaf maandagochtend komt het treinverkeer weer op gang, is de verwachting.

Vrijdagochtend botste bij de Brabantse plaats een passagierstrein op een bewaakte overgang tegen een dieplader. Het ging volgens de politie mis op de spoorwegovergang doordat de vrachtwagen stilviel. De chauffeur van de dieplader was op tijd uit zijn cabine en in de trein raakte alleen de conductrice lichtgewond aan haar hoofd. Het spoor en de overweginstallatie liepen veel schade op.

Nadat de intercity vrijdagmiddag was weggesleept, bleek de schade aanzienlijk groter dan verwacht. De rails zijn bijvoorbeeld verbogen en er zijn 85 dwarsliggers kapot. De beschadigde rails op de overweg moet opnieuw worden ingegoten. Na het herstel is er nog tijd nodig voor tests. ,,Het is een race tegen de klok met weinig ruimte voor tegenvallers'', waarschuwt ProRail. Er wordt dag en nacht doorgewerkt.

De botsing vrijdagochtend was het tweede ernstige ongeval binnen een week met groot bouwmaterieel. Afgelopen maandag botste een trein op een graafmachine bij Deurne. Directeur Pier Eringa van ProRail wil daarom samen met de wegbeheerders onderzoeken hoe zulke incidenten voorkomen kunnen worden.

"Ongelukken zijn altijd mogelijk, maar als zoiets twee keer in een week gebeurt, kan je niet meer spreken van een incident'', aldus Eringa. "Je kunt je afvragen of we niet met extra maatregelen moeten komen, samen met de wegbeheerders. Waarbij je dan iedere situatie afzonderlijk bekijkt: waar kun je het met de techniek oplossen, waar met overweg en omliggende wegen. En waar gaat het om gedrag van weggebruikers.''

De NS steunt het initiatief om onderzoek te doen naar het voorkomen van overwegincidenten met groot bouwverkeer. "Ik verwacht dat alles op alles gezet wordt voor de veiligheid van het spoor. Het is goed dat ProRail dit met de wegbeheerders gaat onderzoeken", liet president-directeur Roger van Boxtel weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions