Transport Online - Eringa wil onderzoek naar incidenten op spoor

Eringa wil onderzoek naar incidenten op spoor

Eringa wil onderzoek naar incidenten op spoor
28-04-2017 13:51 | Ongevallen | auteur ANP

WOUW - ProRail-directeur Pier Eringa wil samen met de wegbeheerders onderzoeken hoe incidenten op het het spoor met 'groot bouwmaterieel' in de toekomst kunnen worden voorkomen. Het ging vrijdag voor de tweede keer in een week mis. Op het spoor in Wouw, bij Roosendaal, botste een trein met ongeveer honderd reizigers op een vrachtwagen die op een overweg stilstond. Maandag kwam in Deurne een graafmachine met een goederentrein in botsing.

"Ongelukken zijn altijd mogelijk, maar als zoiets twee keer in een week gebeurt, kan je niet meer spreken van een incident'', aldus Eringa. "Je kan je afvragen of we niet met extra maatregelen moeten komen, samen met de wegbeheerders. Waarbij je dan iedere situatie afzonderlijk bekijkt: waar kun je het met de techniek oplossen, waar met overweg en omliggende wegen. En waar gaat het om gedrag van weggebruikers.''

De NS steunt het initiatief om onderzoek te doen naar het voorkomen van overwegincidenten met groot bouwverkeer. "Ik verwacht dat alles op alles gezet wordt voor de veiligheid van het spoor. Het is goed dat ProRail dit met de wegbeheerders gaat onderzoeken'', laat president-directeur Roger van Boxtel weten.

Het spoor en de overweginstallatie liepen vrijdag veel schade op. Dat was in Deurne ook het geval. In Wouw raakte een conductrice gewond aan haar hoofd. Volgens Van Boxtel had het veel erger af kunnen lopen. "Vandaag was voor onze collega’s en reizigers in de trein een ingrijpende gebeurtenis. Onze machinist had echt een engeltje op zijn schouder.”

Het ging vrijdag volgens de politie mis op de spoorwegovergang omdat de vrachtwagen stilviel. De chauffeur kon op tijd uit zijn cabine springen.

Door het ongeluk in Wouw rijden er geen vrijdag de gehele dag geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Reizigers worden met bussen vervoerd. De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat het treinverkeer zaterdag vanaf 12.00 uur kan worden hervat. ProRail kan nog niet exact aangeven hoelang het weghalen van de kapotte trein en de andere werkzaamheden gaan duren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions