Transport Online - Lufthansa boekt winst door duurdere tickets

Lufthansa boekt winst door duurdere tickets

Lufthansa boekt winst door duurdere tickets
27-04-2017 10:18 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

FRANKFURT - De stijgende prijzen van vliegtickets hebben afgelopen kwartaal voor positieve resultaten gezorgd bij Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij boekte tegen de verwachtingen in een kleine operationele winst op een stijgende omzet, bleek donderdag.

Lufthansa haalde een voor eenmalige posten aangepaste brutowinst (ebit) van 25 miljoen euro. Een jaar eerder stond dat resultaat nog 53 miljoen euro in het rood en analisten rekenden voor de eerste drie maanden van dit jaar op een vergelijkbare min. De omzet steeg met 11 procent naar 7,7 miljard euro, terwijl het nettoverlies uitkwam op 68 miljoen euro.

Lufthansa bleef voorzichtig over de vooruitzichten voor 2017. Daarin loopt de omzet naar verwachting wel flink op, maar mede door de stijgende olieprijs blijft de operationele winst waarschijnlijk enigszins achter bij het peil van 2016. De boekingen lopen vooralsnog goed, maar er is volgens Lufthansa nog te weinig zicht op de bezetting in het zomerseizoen om optimistischer te worden over de rest van het jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions