Transport Online - Van 28 april tot 1 mei A1 dicht richting Amersfoort/Almere: forse hinder verwacht

Van 28 april tot 1 mei A1 dicht richting Amersfoort/Almere: forse hinder verwacht

Van 28 april tot 1 mei A1 dicht richting Amersfoort/Almere: forse hinder verwacht
26-04-2017 10:15 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

MUIDEN - Van vrijdagavond 28 april 21.00 uur tot maandagochtend 1 mei 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort/Almere tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg afgesloten vanwege diverse wegwerkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van 60 minuten.

Let op: nieuwe wegindeling A1 richting Almere en Amersfoort

In het weekend van vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 april is de A1 in de richting van Amersfoort en Almere volledig afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. De wegindeling van de A1 richting Amersfoort en Almere in het knooppunt Muiderberg wordt gedurende het weekend aangepast, waardoor de doorstroming (na een periode van gewenning) naar verwachting sterk zal verbeteren.

Vanaf maandagochtend 1 mei 05.00 uur moet het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam richting Almere voortaan links aanhouden (in plaats van rechts in de huidige situatie). Vanuit Amsterdam in de richting Amersfoort moet verkeer voortaan rechts aanhouden. Door het aanleggen van een ruimere verbindingsboog van de A1 naar de A6 richting Almere kan het verkeer beter en met een hogere snelheid doorrijden, waardoor de doorstroming verbetert.

Verkeersmaatregelen

Verkeersmaatregelen van vrijdag 28 april 21.00 uur tot maandag 1 mei 05.00 uur:

  • Afsluiting van de A1 richting Amersfoort/Almere tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Verkeer wordt omgeleid via de A2, A12 en A27.
  • Afsluiting van de verbindingsboog van de A9 vanuit Schiphol richting A1 Amersfoort/Almere Verkeer wordt omgeleid via A10, A2, A12 en A27.
  • Afsluiting van de verbindingsboog van de A1 vanuit Amersfoort richting A6 Almere Verkeer wordt omgeleid via de A1, A27 en de A6.
  • Afsluiting van de verbindingsboog van de A6 vanuit Almere richting A1 Amersfoort. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1.
  • Afsluiting van de dorpskernen Muiden en Muiderberg. Omwonenden uit Muiden en Muiderberg hebben een bewonersbrief en toegangspas ontvangen.

A6: extra rijstrook bevordert doorstroming vanuit Amsterdam

Er wordt een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad om de doorstroming vanuit Amsterdam (A1) te bevorderen. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4 x 2 rijstroken, vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar 2 rijstroken.

Met de extra rijstrook wordt de overgang van 4 naar 2 rijstroken beter geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar. Door de aanleg van de extra rijstrook worden de rijstroken smaller. De snelheid wordt daarom aangepast naar 100 km/h.

Van vrijdag 28 april 21.00 uur tot zondag 30 april 19.00 uur is de volgende verkeersmaatregel van kracht:

  • Afsluiting van op- en afrit A6 Almere Haven richting Lelystad.

Op zondag 30 april 19.00 uur tot maandag 1 mei 05.00 uur zijn de volgende afsluitingen gepland:

  • Afsluiting van de afrit Almere Stad richting Lelystad;
  • Afsluiting van de oprit Almere Stedenwijk richting Lelystad.

Volg ter plaatse de gele omleidingsborden.

De A1 vanuit Amersfoort/Almere richting Amsterdam is gewoon open voor het verkeer. Tijdens het weekend rijden er geen treinen tussen Weesp en Almere Oostvaarders.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions