Transport Online - TLN in hoger beroep tegen uitspraak uitleg eendaagse nachtritten

TLN in hoger beroep tegen uitspraak uitleg eendaagse nachtritten

TLN in hoger beroep tegen uitspraak uitleg eendaagse nachtritten
26-04-2017 10:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - In het geschil tussen werkgevers en werknemers over de uitleg van artikel 37 uit de cao, de toeslag voor eendaagse nachtritten, heeft het Gerechtshof te Amsterdam in januari van dit jaar uitspraak gedaan.

Het Hof was van mening dat indien een eendaagse rit ’s avonds voor 24.00 uur eindigt, er toch sprake is van een eendaagse nachtrit en dat over de diensturen tussen 20.00 en 24.00 uur er een toeslag dient te worden betaald van (nu) 2,66 bruto euro per uur.

TLN is en blijft van mening dat het nimmer de bedoeling van cao-partijen is geweest om de vergoeding ook voor deze avonduren te laten gelden indien er niet ook na 24.00 uur, in de nacht, zou worden gereden. De rechterlijke macht interpreteert de afspraak, die dateert van 1994, echter puur in letterlijke zin.

TLN had tot 3 april de tijd om te bepalen of zij tegen de uitspraak in hoger beroep zouden gaan. Inmiddels heeft TLN laten weten inderdada in hoger beroep te gaan. Naar verwachting zal de uitspraak nog enige tijd op zich laten wachten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions