Clicky


 


Koningin Máxima treft Ivanka Trump in Berlijn

Koningin Máxima treft Ivanka Trump in Berlijn
25-04-2017 17:17 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - Koningin Máxima heeft dinsdag in Berlijn een gesprek gehad met Ivanka Trump, dochter van Donald Trump en tevens zijn adviseur. Dat gebeurde voorafgaand aan de paneldiscussie 'Inspiring women: Scaling up women’s entrepreneurship'. Zowel de koningin als de presidentsdochter nam aan de bijeenkomst deel op uitnodiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, met wie Máxima eveneens een persoonlijk onderhoud had.

De discussie waaraan onder anderen ook IMF-topvrouw Christine Lagarde en de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Chrystria Freeland, meededen, richtte zich op de kansen en uitdagingen van vrouwelijk ondernemerschap om de economische positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Máxima sprak in haar functie als speciaal vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. In die rol strijdt ze ervoor dat gewone mensen, en vooral vrouwen, overal in de wereld toegang krijgen tot financiële diensten, zoals ze in het onderhoud met Ivanka Trump uitlegde.

De panelleden werd gevraagd wie zichzelf feminist noemt. Angela Merkel vond dat ze dat etiket niet verdiende en ook koningin Máxima stak haar hand niet op. 'What is in a name?', vroeg ze hardop. Vervolgens somde ze een aantal voorwaarden op. "Als het betekent dat een vrouw vrijheid van keuze heeft, zelf haar leven inhoud kan geven en gelijke mogelijkheden heeft om zich te ontplooien zodat ze goed voor haar familie en zichzelf kan zorgen, en ze een gelijkwaardige bijdrage aan de samenleving kan leveren, dán ben ik ook feminist.''

Die definitie kreeg meteen bijval. "Dan ben ik het ook'', aldus Angela Merkel. "Dankzij de definitie van koningin Máxima kan iedereen in het panel zich feminist noemen'', voegde Christine Lagarde eraan toe. Ivanka Trump hield van een brede definitie, waarbij gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen voorop stond. Haar vader had zijn kinderen ook al altijd gelijke kansen gegeven, zo vertelde ze tijdens de discussie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions