Transport Online - Maatwerk voor Baetsen uit Veldhoven

Maatwerk voor Baetsen uit Veldhoven

Maatwerk voor Baetsen uit Veldhoven
25-04-2017 10:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

VELDHOVEN - Baetsen Internationaal Transport B.V. uit Veldhoven heeft haar wagenpark uitgebreid met twee Volvo FH-trekkers. Het gaat om een Volvo FH 540 pk 8x4 zwaartransport trekker met I-Shift met kruipversnellingen en een Volvo FH 460 pk 6x2 trekker met autolaadkraan. Bepalend in de keuze voor Volvo Trucks waren de diversiteit aan chassisvarianten en aandrijflijnen, alsmede het maatwerk dat werd geleverd door Volvo Trucks en dealer BAS Truck Center in Veldhoven.

De twee nieuwe Volvo FH-trekkers zijn specifiek afgestemd op het exceptioneel transport van onder meer machines, prefab bouwelementen en industriële installaties. Na een inventarisatie van de behoeften en beoogde inzet is de configuratie van beide voertuigen bepaald.

130 ton GCW met enkele reductie

Marc Peperkamp, operationeel transportmanager bij Baetsen: “Het resultaat is een veelzijdige zwaartransport trekker met een combinatiegewicht van 130 ton met enkele reductie, wat leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing. Bovendien kan met de I-Shift met kruipversnellingen gerangeerd worden zonder koppelomvormer.”

10-tons vooras

Ook voor de 3-asser is Volvo Trucks erin geslaagd af fabriek een maatwerkoplossing te bieden die op alle vlakken voldoet aan de wensen van de klant. De Volvo FH 460 6x2-trekker, opgebouwd met een EFFER 685 6S autolaadkraan voorzien van heavy duty jib, is uitgerust met een 10-tons vooras en Volvo Dynamic Steering. Deze elektronisch geregelde stuurbekrachtiging vergemakkelijkt het manoeuvreren en sturen bij lage snelheden en houdt de truck kaarsrecht op koers wanneer gereden wordt op kruissnelheid of ruw terrein.

“BAS Truck Center Veldhoven is dichtbij onze vestiging. Dat biedt gemak en snelheid. Daarnaast biedt BAS totaaloplossingen, onder andere in de vorm van jong gebruikte trucks”, aldus Marc Peperkamp.

Baetsen Internationaal Transport B.V. maakt deel uit van Baetsen-Groep, een Veldhovens familiebedrijf dat zich concentreert op logistieke dienstverlening en recycling. De vijf divisies Transport, Kraanverhuur, Containers, Recycling en Bouwstoffen, Grond- en Sloopwerken zijn complementair aan elkaar en vormen de basis voor een breed dienstenpakket waarbij gestreefd wordt naar een ketenaanpak: een duurzame totaaloplossing van productie tot inzameling. Baetsen-Groep heeft drie vestigingen in Noord-Brabant en Limburg. Het totale wagen- en opleggerpark bestaat uit 125 trekkende eenheden en daarnaast een grote verscheidenheid aan specialistische opleggers zoals schuiftrailers, (semi)diepladers en moduletrailers.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions