Clicky


 


Treinstoring Deurne duurt nog tot donderdag

Treinstoring Deurne duurt nog tot donderdag
24-04-2017 22:25 | Ongevallen | auteur ANP

DEURNE - Treinreizigers die van Eindhoven naar Venlo reizen moeten tot zeker donderdagmorgen rekening houden met veel extra reistijd. Een botsing tussen een goederentrein en graafmachine bij Deurne (Noord-Brabant) heeft maandag zo veel schade veroorzaakt op het spoor dat het herstel tot zeker donderdag 5.00 uur duurt. Dat heeft ProRail bekendgemaakt.

Door de werkzaamheden rijden er geen rechtstreekse treinen tussen Eindhoven en Venlo. Reizigers kunnen via Roermond reizen of de bus pakken die NS tussen Deurne en Horst-Sevenum laat rijden. De extra reistijd bedraagt minimaal een half uur.

ProRail verwacht dat reizigers vanaf donderdagochtend 27 april vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij Deurne. "Het blijft wel een race tegen de klok, waarbij er weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers", zegt een woordvoerder van ProRail.

De schade is aanzienlijk groter dan in eerste instantie leek. Dat bleek maandagavond nadat de goederentrein was weggesleept en ProRail de schade aan de sporen definitief kon opnemen. Niet drie maar zes bovenleidingsportalen moeten worden vervangen. "Daarnaast moeten we honderden meters bovenleiding vervangen, evenals het spoorgrind dat over 150 meter is vervuild met olie en diesel.'' Ook de overweginstallatie moet grotendeels vervangen worden.

De werkzaamheden beginnen in de nacht van maandag op dinsdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions