Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar rookpotten in PSV-stadion in volle gang

Onderzoek naar rookpotten in PSV-stadion in volle gang

Onderzoek naar rookpotten in PSV-stadion in volle gang
24-04-2017 17:26 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - De commotie die zondag tijdens PSV - Ajax werd veroorzaakt door rookpotten is waarschijnlijk veroorzaakt door een gecoördineerde actie van de PSV-aanhang. De politie houdt rekening met dat scenario omdat in totaal zes aangestoken rookpotten zijn gevonden. Het gerucht gaat dat de enorme zwarte rookwolk die werd veroorzaakt een protest is geweest van enkele supporters tegen stadionverboden.

De politie denkt dat een 35-jarige Eindhovenaar de rookpotten heeft aangestoken. De man zit vast en wordt beschuldigd van brandstichting. De politie vermoedt dat hij hulp heeft gehad en is daarom op zoek naar nog meer verdachten. Videobeelden uit het stadion worden dan ook bestudeerd.

Door de zwarte rook kregen tientallen bezoekers ademhalingsmoeilijkheden en op de tribunes was paniek. De wedstrijd werd kort stilgelegd. PSV-directeur Toon Gerbrands kondigde maandag levenslange stadionverboden aan voor de daders. "Er zijn grenzen overschreden. Dit accepteren we niet'', zei hij.

Het incident heeft ook vragen opgeroepen in de Eindhovense gemeenteraad. "Als rookbommen naar binnen kunnen komen, kunnen er ook andere zaken naar binnen worden gesmokkeld'', aldus de Eindhovense CDA-fractie. De partij wil dat de beveiliging van het stadion wordt verbeterd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden