Transport Online - Stembureaus in Frankrijk open

Stembureaus in Frankrijk open

Stembureaus in Frankrijk open
23-04-2017 09:56 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Circa 47 miljoen Fransen zijn opgeroepen om hun stem uit te brengen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De stembureaus zijn zondag om 8.00 uur opengegaan.

In Frans-Guyana en andere overzeese gebiedsdelen kon zaterdag al worden gestemd. De Fransen kunnen kiezen uit elf kandidaten. De tweede ronde met twee kandidaten volgt op 7 mei. De grootste kanshebbers om de socialistische president François Hollande op te volgen zijn sociaal-liberaal Emmanuel Macron, nationalist Marine Le Pen, conservatief François Fillon en de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon. Socialist Benoît Hamon, een partijgenoot van Hollande, staat in de peilingen op grote achterstand.

De meeste Franse kiezers hebben tot 19.00 uur de tijd een stem uit te brengen. In de grote steden zijn de stembureaus een uur langer open. Bijna 60.000 politieagenten en militairen staan paraat bij de stembusgang.

Kort na het sluiten van de stembureaus worden de eerste exitpolls verwacht, maar als de verschillen klein zijn kan het nog uren duren voordat bekend is welke twee kandidaten doorgaan naar de tweede ronde. Met uitzondering van informatie over de opkomst, mogen er voor het sluiten van de stembureaus geen voorlopige resultaten naar buiten worden gebracht. Op het overtreden van dat verbod staat een boete van 75.000 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions