Clicky

 Wielrenner Michele Scarponi(37) omgekomen bij verkeersongeval

Wielrenner Michele Scarponi(37) omgekomen bij verkeersongeval
22-04-2017 10:02 | Sport | auteur ANP

ROME - Michele Scarponi is zaterdag overleden. De 37-jarige Italiaanse wielrenner kwam in zijn woonplaats Filottrano om bij een verkeersongeval. "Dit is een tragedie die te groot is om geschreven te worden'', schrijft wielerploeg Astana in een persbericht. "Onze renner is deze ochtend overleden nadat hij tijdens de training aangereden werd door een busje. Michele laat een vrouw en twee kinderen na.''

Scarponi won maandag nog de de eerste etappe van de Ronde van de Alpen (voorheen Ronde van Trentino). Die meerdaagse koers eindigde vrijdag. ,,Na de Ronde van de Alpen keerde hij met de auto terug naar huis en 's avonds was hij bij zijn familie. Zaterdagochtend vertrok hij voor een trainingsritje en toen sloeg het noodlot toe. We moeten afscheid nemen van een groot kampioen en een geweldig man, die altijd lachte. Hij was een fantastisch persoon voor iedereen in het team'', schrijft Astana.

Scarponi zou volgende maand tijdens de Ronde van Italië de kopman van Astana zijn. Hij was aangewezen als vervanger van Fabio Aru, die vanwege een knieblessure de honderdste editie van de Giro moet laten schieten. Scarponi won de Italiaanse etappekoers in 2011. In 2012 en 2013 eindigde hij als vierde.

In 2012 schorste zijn toenmalige werkgever Lampre Scarponi tijdelijk toen hij had toegegeven tot twee keer toe contact te hebben gehad met dopingarts Michele Ferrari. Scarponi werd eerder als eens twee jaar geschorst wegens zijn betrokkenheid in een dopingaffaire rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

In 2014 maakte de Italiaanse renner de overstap van Lampre-Merida naar Astana, waar hij ploeggenoot was van de Nederlander Lieuwe Westra. "Wat een mooie dag moest worden, begint met dat m'n goede maat en vriend Michele Scarponi is overleden. Geen woorden voor, ben stil! Rust zacht'', schrijft Westra op Twitter. De 34-jarige Fries stopte in januari met wielrennen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats