Veilig op Weg gaat op pad met IVECO Stralis XP

Veilig op Weg gaat op pad met IVECO Stralis XP
21-04-2017 17:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Er wordt veel gedaan om de veiligheid op de Nederlandse wegen te vergroten en het aantal ongevallen te verkleinen. De opleiding van Nederlandse chauffeurs behoort tot de beste in Europa en sinds 2003 zijn vrachtwagens verplicht uitgerust met een extra dodehoekspiegel of camerasysteem. We zijn er nog niet: er gebeuren nog dagelijks ongelukken met vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen. Initiatiefnemers TLN en Veilig Verkeer Nederland zijn daarom het lesprogramma Veilig op Weg gestart.

Veilig op Weg wil de meest kwetsbare groep, jonge fietsers, op een leuke en zeer belevingsgerichte manier bewustmaken van grote voertuigen in het verkeer. Veilig op Weg bezoekt met een vrachtauto en lesmateriaal basisscholen door het hele land. In 1,5 uur krijgen de leerlingen een complete les. In de klas krijgen ze een theorieles met een leerzame film en een test. Daarna gaan ze naar buiten waar de vrachtauto klaarstaat voor de praktijkles. Na afloop krijgen de leerlingen een kleine attentie als aandenken aan deze les mee naar huis.

Veilig op Weg maakt gebruik van IVECO Stralis XP

IVECO stelt belangeloos voor drie maanden een IVECO Stralis XP beschikbaar voor Veilig op Weg. De Stralis XP is af-fabriek uitgerust met state-of-the-art veiligheids- en rijassistentiefuncties om de verkeersdeelname voor de chauffeur en medeweggebruikers zo veilig mogelijk te maken. Naast deze af-fabriek geleverde opties is de Stralis XP ook voorzien van een CornerEye camerasysteem. Met een geavanceerde HD-monitor en één robuuste camera krijgt de chauffeur de blinde hoeken rondom zijn truck optimaal in beeld. Op deze manier hoopt IVECO naast de veiligheidsvoorzieningen op haar trucks een bijdrage te leveren aan het reduceren van verkeersongevallen met grote voertuigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden