Clicky

 Boeteregen op landelijke controledag politie

Boeteregen op landelijke controledag politie
21-04-2017 17:06 | Binnenland | auteur ANP

DRIEBERGEN - De politie heeft woensdag 12.000 automobilisten bekeurd vanwege snelheidsovertredingen. Agenten keken in het kader van de Europese week van de veiligheid met laserguns, videoauto’s en radar uit naar hardrijders. De uitkomsten van de zogeheten speedmarathon zijn vrijdag meegedeeld.

Politiemensen betrapten tijdens de controles niet alleen snelheidsovertreders, maar arresteerden ook twee Fransen die in een gestolen auto over de A2 scheurden. De "dikke Audi A6 met Duits kenteken'' kwam in beeld doordat de wagen 141 kilometer per uur reed waar 100 de maximumsnelheid was. Een mooie bijvangst, concludeerde de politie.

Ook liep een aantal hardrijders tegen de lamp die het gaspedaal wel erg diep intrapten. Zo reed iemand 167 km/uur op een 80 kilometerweg. "Er zijn dus ook diverse rijbewijzen ingevorderd vanwege grote overschrijdingen van de toegestane snelheden'', aldus de politie.

De Nationale Politie kan niet precies zeggen hoeveel snelheidsovertreders gemiddeld worden betrapt op een dagelijkse basis. Volgens een woordvoerder controleerden radarteams vorig jaar zo'n 30 miljoen voertuigen op snelheid. Dat leidde tot zo'n 1,5 miljoen bekeuringen. Daar komen ook nog boetes bovenop voor hardrijders die bijvoorbeeld zijn geflitst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats