Clicky

 
Transport Online - 'Agent dood in Parijs door terreurdaad' [+foto's]

'Agent dood in Parijs door terreurdaad'

'Agent dood in Parijs door terreurdaad' [+foto's]
20-04-2017 22:28 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - Een van de gewonde politiemensen van de schietpartij in Parijs donderdagavond is niet overleden, verklaarde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het departement ontkrachtte daarmee eerdere berichten dat de man aan zijn verwondingen was bezweken.

Volgens het ministerie zijn er twee politiemensen ernstig gewond. Door de schietpartij op de Champs-Élysées in hartje Parijs kwam een politieman om het leven. Een schutter werd door de politie doodgeschoten.

Volgens ooggetuigen stapte een van de schutters met een kalasjnikov uit een auto en begon hij om zich heen te schieten. Een woordvoerder van de vakbond voor politiepersoneel verklaarde echter dat de politieman in een auto werd doodgeschoten toen hij voor een rood stoplicht stond en dat hij vanuit een andere auto onder vuur was genomen.

De Franse politie is nog op zoek naar een tweede schutter. Het zou gaan om een man die per trein vanuit België naar Parijs was gereisd, aldus bronnen binnen de politie.

In Frankrijk zijn in de aanloop naar de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zondag de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Dinsdag werden in Marseille twee mannen opgepakt die plannen zouden hebben voor een aanslag.

Het publiek wordt opgeroepen de Champs-Elysées te mijden. De politie is massaal op de boulevard aanwezig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden