Dertig mensen nog niet terug naar flat Veendam

Dertig mensen nog niet terug naar flat Veendam
19-04-2017 19:07 | Binnenland | auteur ANP

VEENDAM - Ongeveer dertig bewoners van het appartementencomplex in Veendam dat door een gasexplosie zwaar is beschadigd, kunnen woensdag nog niet terug naar hun huis. Burgemeester Sipke Swierstra van de gemeente Veendam zei woensdag op een persconferentie dat het gaat om de mensen die in het rechterdeel van het gebouw wonen.

Zij hebben onderdak gevonden bij onder meer familie en vrienden. Ook is voor onderdak in een hotel gezorgd. Bewoners van het linkerdeel van het complex kunnen woensdagavond wel terug naar huis.

Door de gasontploffing woensdagochtend in het appartementencomplex kwam een 37-jarige flatbewoner om het leven. Ook vielen er drie lichtgewonden. De politie onderzoekt nog hoe de explosie is ontstaan.

Bewoners uit het rechterdeel van het gebouw weten nog niet uit of ze kunnen terugkeren naar hun huis en wanneer dat dan zou kunnen zijn. Swierstra zei dat woensdagavond nog nader onderzoek wordt gedaan naar de staat van het appartementencomplex. De gemeente verstrekt daarover donderdag informatie. Verder liet de burgemeester weten dat er beveiliging is voor de spullen die de mensen hebben moeten achterlaten in het flatgebouw.

Na de gasexplosie werden alle 36 appartementen in het complex ontruimd, bewoners en andere omwonenden werden opgevangen in een nabijgelegen zalencentrum.

Swierstra sprak met getroffen bewoners. "Het gaat om veel oudere mensen. Ze zijn enorm geschrokken en voelen zich enorm aangetast in hun gevoel van veiligheid. Ook zijn ze bezorgd over hun woonsituatie. Ze zullen nog lange tijd te kampen krijgen met de naweeën hiervan. De impact is echt enorm.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden