Clicky

 
Transport Online - TLN wil weer praten na ultimatum KNV-werknemers

TLN wil weer praten na ultimatum KNV-werknemers

TLN wil weer praten na ultimatum KNV-werknemers
19-04-2017 17:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Meer dan 700 werknemers van KNV-bedrijven hebben op 1 april besloten actie te gaan voeren als de verslechteringsvoorstellen uit het eindbod van de werkgevers niet van tafel gaan. TLN wil de KNV-cao afschaffen en op laten gaan in de TLN-cao, maar is niet bereid goede overgangsafspraken te maken, zegt vakbond FNV.

Daarom heeft FNV Transport en Logistiek werkgeversorganisatie TLN een ultimatum gesteld. Een ultimatum is een soort laatste kans die werkgevers nog krijgen, voordat bonden overgaan tot acties. Dat ultimatum loop dinsdag 25 april af. We hebben aangegeven acties te zullen gaan voeren als TLN voor die tijd niet betere afspraken met ons maakt voor KNV-werknemers. Op de valreep heeft TLN ons nu op 22 maart uitgenodigd voor overleg.

Ultimatum gehandhaafd

Het actiecomité KNV, bestaande uit werknemers die bij KNV-bedrijven werken, heeft gisteravond (18 april 2017) in een telefonische vergadering besloten op de uitnodiging in te gaan, maar het ultimatum te handhaven. Dat betekent dat we zaterdag 22 april 2017 wel gaan praten, maar dat de voorbereiding van acties gewoon doorgaat. "Zo houden we de druk op de ketel! Het moet duidelijk zijn dat we een goede cao willen. En dat we bereid zijn acties te voeren, totdat dat gelukt is."

Stemmen op eindbod TLN

Alle leden van de FNV die onder de TLN-cao vallen krijgen de komende dagen een schriftelijke uitnodiging om te stemmen over het eindbod van de werkgevers ten aanzien van hun cao. Er is een reële kans dat ook werknemers van TLN-bedrijven tegen het eindbod zullen stemmen. Als dat het geval is zullen we voor hen actievergaderingen organiseren waarop besloten wordt al dan niet ook een ultimatum te versturen naar TLN.

FNV wil alleen van twee cao’s naar één als het voor iedereen (KNV én TLN-werknemers) een goede cao is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats