Speciale dienstregeling NS op Koningsdag

Speciale dienstregeling NS op Koningsdag
19-04-2017 16:54 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen volgens een 'oranjedienstregeling': dat betekent op een aantal trajecten extra treinen en op veel trajecten langere treinen. Ook de avond en nacht voor Koningsdag gaan er volgens de Nederlandse Spoorwegen al meer treinen rijden, vanwege allerlei festiviteiten.

Amsterdam vormt het middelpunt van de Koningsdagfeesten, ook voor de Spoorwegen. Elk jaar nemen 200.000 mensen op die dag de trein naar de hoofdstad. Op de stations Amsterdam CS en Amsterdam Zuid worden ze opgevangen door NS-medewerkers die de kortste looproute naar de feestlocaties aangeven.

Aan de randen van de stad worden dancefeesten georganiseerd. Bezoekers van Loveland reizen via station Amsterdam Amstel en die aan de events in de RAI en het Olympisch Stadion reizen via station Amsterdam Zuid.

Internationale treinen rijden niet van en naar Amsterdam Centraal, maar rijden tot en vanaf Schiphol, Utrecht Centraal en Amersfoort.

Wie met de trein reist op Koningsdag kan via internet een zogeheten Oranjeretour kopen. De reis is dan 20 procent goedkoper.

De koninklijke familie reist per trein naar het Koningsdagfeest in Tilburg. Het gebied waar de feestelijkheden zijn, ligt op loopafstand van het station, aldus de NS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden