Clicky


Nieuwbouwplan overtuigt Feyenoordfans niet

Nieuwbouwplan overtuigt Feyenoordfans niet
19-04-2017 11:51 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De officiële supportersvereniging FSV De Feijenoorder schaart zich niet achter het plan voor de bouw van een nieuw stadion in Feyenoord City. De fanclub zegt woensdag op de website "niet overtuigd'' te zijn dat dit plan het beste is voor de huidige lijstaanvoerder in de eredivisie. FSV De vereniging stelt dat om steun van de supporters is gevraagd, maar "de vereniging kan die steun voor de plannen met de huidige inzichten niet geven''. Er kleven te veel onzekerheden aan.

De supporters betwijfelen of met het huidige plan voor Feyenoord City het spelersbudget wel kan groeien naar het gewenste niveau van 32,5 miljoen euro, waardoor de club beter kan wedijveren met PSV en Ajax. Zonder garanties daarvoor en zonder tegemoetkoming aan andere eisen "kunnen wij steun aan Feyenoord City niet aan onze achterban verkopen''.

Het stadion mag nooit een blok aan het been van de club worden, vindt de supportersvereniging.

De Rotterdamse gemeenteraad neemt over de verdere uitwerking van het plan op 11 mei een besluit. Dat is de eerste stap in de verwezenlijking van het circa 1,5 miljard euro kostende plan voor de bouw van een nieuw Feyenoordstadion met 63.000 zitplaatsen, woningen, scholen, kantoren, winkel- en uitgaanscentra. De bouwkosten van het stadion worden op minimaal 365 miljoen euro geraamd.

Voor de verwezenlijking van het plan moet de gemeente Rotterdam 135 miljoen euro investeren in aandelenkapitaal van het stadion (40 miljoen), grondaankopen (60 miljoen) en verkeers- en vervoersmaatregelen (35 miljoen). De overige investeringen moeten komen van bijvoorbeeld banken of pensioenfondsen.