Meer winst en hogere volumes voor Heineken

Meer winst en hogere volumes voor Heineken
19-04-2017 09:39 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Heineken heeft in het eerste kwartaal meer bier aan de man gebracht en meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bierconcern woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht, waarin het zijn vooruitzichten voor heel 2017 ongewijzigd liet.

Heineken wist het totale verkochte biervolume in de eerste drie maanden van het jaar op eigen kracht met 0,6 procent op te voeren, waarbij het eigen merk met een volumegroei van 2,5 procent een bovengemiddelde bijdrage leverde. Daarmee heeft de bierbrouwer opnieuw groei laten zien ten opzichte van de toch al sterke prestaties begin 2016, zei topman Jean-François van Boxmeer.

Met name in Azië en West-Europa gingen de zaken voor de wind. Een aansterkend consumentenvertrouwen gaf de Europese bierverkoop een impuls, ondanks het vrij koude winterweer in sommige landen. Ook in Nederland wist Heineken meer bier te slijten, net als in Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk. In Polen en Groot-Brittannië daarentegen was sprake van een daling.

Minder goed boerde de bierbrouwer in Noord- en Latijns-Amerika, waar met name in Brazilië de marktomstandigheden nog altijd flink onder druk stonden. Ook in de Verenigde Staten verkocht Heineken minder bier. Daar wogen sterkere verkopen in Mexico niet tegenop. In Afrika had Heineken nog altijd last van de economische malaise in Nigeria. Verder stond de verkoop in Rusland opnieuw onder druk.

De nettowinst kwam afgelopen kwartaal uit op 293 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 265 miljoen euro. Concrete prognoses voor 2017 heeft Heineken niet uitgesproken, alleen dat het ten opzichte van vorig jaar een verdere toename van de omzet en winst voorziet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden