Clicky

 JMH BV (voorheen PART BV) failliet verklaard maar direct al doorgestart volgens eigenaar

JMH BV (voorheen PART BV) failliet verklaard maar direct al doorgestart volgens eigenaar
19-04-2017 09:39 | Faillissementen | auteur Esther van der Wal-de Vries

GELDERMALSEN - [update woe 09:39 uur] Vorige week vrijdag meldde Transport Online dat P.A.R.T. in financiële problemen verkeert en dat een dag eerder de bedrijfsnaam gewijzigd werd naar JMH BV. Eigenaar van deze BV de heer Hans van den Heuvel meldt dinsdagmiddag 18 april in een e-mail aan de redactie van Transport Online dat JMH BV dinsdagochtend voor de rechtbank van Gelderland failliet is verklaard.

De rechtbank Gelderland heeft dit woensdagochtend tegenover Transport Online bevestigd.

Van den Heuvel voegt er eveneens aan toe dat het bedrijf dezelfde middag(dinsdagmiddag 18 april) al een doorstart heeft gemaakt: "De activiteiten van PART zijn inmiddels voortgezet binnen een nieuwe structuur waarbij de werkgelegenheid van de werknemers en de belangen van de klanten zijn gewaarborgd."

"Deze stap was noodzakelijk omdat de doorstart van de activiteiten van Opzeeland Transport B.V. vorig jaar op de exploitatie een te zware wissel heeft getrokken. Het bedrijf werd het afgelopen jaar een aantal malen geconfronteerd met onverwachte extra kosten en tegenvallers die de voortzetting in deze samenstelling onmogelijk maakten", vervolgt de heer van den Heuvel.

"De reeds eerder voorgenomen doorstructurering in divisies naar vervoersspecialiteit is nu voorwaarde voor de continuïteit en de werkgelegenheid. Directie en medewerkers hebben er alle vertrouwen in en zetten er gezamenlijk de schouders onder", besluit hij zijn e-mail.

Als de redactie woensdagochtend bij curator mr. Tuijl informeert naar het faillissement blijkt dat hij nog geen toelichting kan geven. De curator heeft, volgens het kantoor, nog geen afspraak met de heer van den Heuvel gehad na de uitspraak van het faillissement. Op zijn zachtst gezegd opmerkelijk daar een curator nauw betrokken is bij een doorstart en, na goedkeuring van de rechter-commissaris, zijn goedkeuring verleend aan een doorstart.

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel bleek vorige week dat Van den Heuvel in februari van dit jaar meerdere nieuwe BV's op zijn naam heeft geregistreerd. Te weten PART International Logistics BV., PART Dedicated Services BV, PART Steel Distribution BV, PART Warehousing & Distribution BV, PART Holding BV.

In 2014 nam PART BV Van Opzeeland Transport over. In februari 2016 ging dit bedrijf failliet. Begin juli 2015 gingen beide bedrijven onder één naam verder PART Geldermalsen BV. Halverweg juli 2015 startte PART het failliet verklaarde FSC Logistics uit Zutphen door. 

Van den Heuvel is tevens mede-directeur van Frigo Group Logistics, eveneens gevestigd op de Poppenbouwing 24 te Geldermalsen.

Foto's

  • Thijmen van Iterson
    Thymen van Iterson Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats