Clicky


Patstelling bij distributiecentra Jumbo

Patstelling bij distributiecentra Jumbo
18-04-2017 18:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

VEGHEL - In de distributiecentra van supermarktreus Jumbo is sprake van een patstelling tussen bonden en de leiding van het bedrijf om tot afspraken voor een nieuwe cao te komen. Vakbonden vinden dat de bal bij Jumbo ligt. De supermarkt zegt dat de deur voor onderhandelingen openstaat, maar ook dat er geen vertrouwen meer is in de bonden als serieuze onderhandelingspartner. Ondertussen gaan de stakingen bij de distributiecentra door.

Vakbonden menen dat het aan Jumbo is om met een nieuw cao-voorstel te komen. Een woordvoerder van de supermarkt laat dinsdag weten dat onderhandelen over voorwaarden, wat Jumbo graag zou willen, wel wat anders is dan het ,,eenzijdig opleggen van eisen" zoals de bonden doen.

De vakbonden willen onder meer 2,5 procent loonsverhoging en toezeggingen over vaste banen. Een gang naar de rechter door Jumbo om de werkonderbrekingen te beëindigen haalde eerder niets uit. Volgens Jumbo heeft circa 5 procent van de werknemers het werk neergelegd. Volgens de supermarkt ondervinden winkels bij de bevoorrading geen nadelen van de acties.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser