Transport Online - Explosieven bij Franse terreurverdachten

Explosieven bij Franse terreurverdachten

Explosieven bij Franse terreurverdachten
18-04-2017 20:36 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS -  In de flat in het Franse Marseille waar dinsdagochtend twee terreurverdachten werden opgepakt, zijn een machinegeweer, twee pistolen en drie kilo explosieven gevonden. Dat heeft de Parijse openbaar aanklager François Molins dinsdag bekendgemaakt.

De Franse autoriteiten pakten de mannen op op verdenking van het voorbereiden van een "ingrijpende en gewelddadige aanslag'' in aanloop naar de eerste ronde van de presidentsverkiezingen.

De twee Fransen hadden elkaar leren kennen in de gevangenis en waren geradicaliseerde moslims. Een van de verdachten zou banden hebben met een Belgische cel van jihadisten. Ook was een van de twee van plan om zijn trouw aan IS kenbaar te maken. Bij een van de verdachten thuis was eerder een vlag van Islamitische Staat en jihadistische propaganda gevonden.

"Deze twee geradicaliseerde mannen, geboren in 1987 en 1993, met de Franse nationaliteit, wilden op korte termijn - ik bedoel de komende dagen - een aanslag plegen op Franse bodem'', zei de Franse minister Matthias Fekl. Hij zei dat de beveiliging rond de verkiezingen en kandidaten wordt opgevoerd.

Frankrijk gaat zondag naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Een tweede en beslissende ronde is op 7 mei. De afgelopen twee jaar zijn in Frankrijk ruim 230 mensen omgekomen door aanslagen van islamitische militanten.

Terwijl in het land nog steeds de noodtoestand van kracht is, zei Fekl dat bij de verkiezingsrondes meer dan 50.000 manschappen worden ingezet om te waken over de veiligheid.

"Alles is gedaan om de veiligheid van deze grote gebeurtenis voor onze democratie en onze republiek te verzekeren. De veiligheidstroepen zijn overal in het land gemobiliseerd om de veiligheid van de Fransen te waarborgen en ervoor te zorgen dat de presidentiële campagne goed verloopt", zei hij.

Fekl noch de politie gaf details over wat het gearresteerde duo precies van plan was en of ze zich op een of meerdere kandidaten hadden gericht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions